teisipäev, 19. mai 2015

Tüdruk, 15: Flirt Inglismaa Nimel (Sue Limb, 2008)

Pealkiri: ,,Tüdruk, 15: Flirt Inglismaa nimel''
Originaalpealkiri: ,,Girl, 15: Flirting For England''
Autor: Sue Limb
Tõlkija: Liisi Ojamaa
Lehekülgede arv: 200
Varrak, 2008

Jess on hädas, sest ta peab enne prantsuse vahetusõpilase Edouardi saabumist kirjutama talle kirja ning pildi saatma. Ühel päeval saabus Edouardi kiri ja pilt. Jess armus pildilt vastu vaatavasse Edouardi ära aga siiski hirmutas teda mõte, et ta peab ikkagi ka ju enda pildi saatma. 
Lõpuks mõni päev hiljem leidis Jess lahenduse. Ta palub abi enda parimalt sõbralt Fredilt, et ta tema pilti internetis ilusamaks muudaks. Seda ta teeb ja Jess saadab kirja koos pildiga ära.
Kui saabus päev, või õigemini öö, mil prantsuse vahetusõpilased pidid saabuma, oli väga pime ja Jess läks koos emaga vahetusõpilast Edouardi vastu võtma. Kaua-kaua ootas Jess, et keegi Edouardi sarnane bussist väljuks. Kuid siis juhtus midagi hirmsat! Jess ei uskunud oma silmi, et see poiss kes talle oli kirjutanud, ei olnudki pildil olev Edouard vaid hoopis prillidega pisike poiss, kes nägi välja nagu 11-aastane, kuigi oli Jessiga sama vana. Niisiis läksid nad Jessi koju. Poiss ei rääkinud mitte ühtegi sõna, arvatavasti ta lihtsalt ei osanud, ning läks kohe enda ajutisse tuppa.
Jess aga arvab, et Edouard on temasse armunud niisiis palub ta Fredi, et ta mängiks Jessi poiss-sõpra. See aga kukub naljakalt välja, sest Fred ei võta asja tõsiselt ning ainult naljatab. 
Siis läheb kamp (Jess, Edouard ja teised inimesed koos enda vahetusõpilastega) ühe liikme sugulase juurde, kus mõeldakse grillida. Seal nad siis grillivad aga siis hakkavad Fred ja Jess(kooli komöödikud) tegema naljakaid näidendeid ja hakatakse jäljendama kuulsuseid. 
Hommikul mängiti peitust. Peituse vahepeal juhtusid Edouard ja Jess kokku ning eksisid ära. Jessi jalg sai jões märjaks ja Edouard andis talle oma soki. Kui tundus, et enam hullemaks minna ei saa, nägid nad lehmi ning Jess astus ühe lehmakoogi sisse! Õnneks oligi kohe järgneva metsatuka taga nende lõkkeplats ja ta sai ennast lähedal majas puhtaks pesta. 
Siis kutsuti kohale ka Ben Jones ja McKenzie. Nad läksid jõe äärde ''Tarzaneid'' mängima. Kahjuks väänas üks vahetusõpilastest enda jala välja ning talle pidi kutsuma kiirabi. Siis hakkas sadama vihma ja kõik kogunesid telkidesse. Järgnes kojusõit ja vahetusõpilaste lahkumine.

Arvamus raamatust: See on väga-väga naljakas raamatute sari. Kurb, et rohkem neid sarju eesti keelde ei ole tõlgitud, aga mulle väga meeldis ja see on tore, et ka selles raamatus 15,16-aastased mängivad peitust ja ''Tarzaneid''. Võib-olla oli Edouard veidi liiga juhmiks tehtud, see natuke segas.

Arvamus raamatust 10 palli süsteemis: 10/10


Pilt võetud: www.varrak.ee

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar