teisipäev, 19. mai 2015

Deemoni märk (Reeli Reinaus, 2014)

Pealkiri: ,,Deemoni märk''
Autor: Reeli Reinaus
Lehekülgede arv: 324
Varrak, 2014

Kui 17-aastane Maria ühel kehalise tunnil riideid vahetab, näeb tema klassiõde Maria seljal armi, mida ta nimetab Poolingli ehk Nefilimi märgiks. Tüdruk korraldab Mariale igasuguseid kohtumisi jne, et ta saaks aru millega tegemist on(Kõik kellel on Poolingli märk, hakatakse 17-aastaselt Musta Ingli poolt jälitama jne) kuid Maria ei taha seda kõike hästi uskuda.
Siis kohtub ta temast paar aastat vanema noormehe Guidoga, kes kolis just Maria majja ning kes kohtleb Mariat nagu väikest õde. Siis kohtub ta ühe poisi Andreasega, kellesse ta armub. 
Ühel päeval näeb Maria, et Andreasel on samasugune märk nagu temalgi. Siis hakkab ta kartma, et Andreas ongi Must Ingel, kes teda jälitab. Seejärel põgeneb ta peaaegu kellegi teadmata Berliini, kus ööbib ühes hotellis, kus võivad ööbida need, kes on ennast kaotanud. Kui aga kummalised tegelased tapavad hotellis elanud inimese, ajavad teised elanikud Maria minema.
Edasi toimub kogu tegevus kõigis Euroopa paikades(Pariisis nt) ja Andreas võtab Mariaga mõttes ühendust. Ta valgustab Mariat veidi inglite teemal, kuid Maria ei taha teda uskuda ja oma asukohta öelda, seetõttu ei räägi Andres talle ka kõige vajalikumat informatsiooni. Andrease abil saab Maria näha ka nn. flashback'e oma eelmistest eludest ja sellest, kuidas ka Andreas nendes osales. 
Üks nägemus, mis toimus tema kunagise ''õega'', pani Mariat uskuma, et tema poolingli märk on ka deemoni märk. 
Seejärel näeb ta ühel tänaval Guidot. Alles tema käest saab Maria rohkemat informatsiooni: Maria on poolingel, kelle teeb eriliseks ühe peaingli DNA. Peainglitel on vaja Mariat selleks, et hukutada maailm ja seda saavad nad teha ainult 17-18. eluaasta vahel. Guido osutub Maria kaitseingliks Arieliks, kes peab teda kogu selle aja kaitsma. Ta on tegelenud selle ülesandega ka Maria varasemates eludes. Tema varasematest eludest on ka Andrease ja Guido vihavaen, kus Marial on päris suur roll. 
Ühel päeval saabub Andreas Maria juurde ja nad põgenevad koos ühte inglite varjupaika. Sealt leiab nad aga Guido ja nad reisivad koos edasi. Siis aga ühel päeval, kui Andreas ja Maria olid restoranis söömas, muutus Maria WCs ühe naise vastu vägivallaliseks- temas oli võimust võtmas deemon!
Edasi põgenesid nad veel edasi, aga kahjuks tuli Guidol või Andreasel ennast peainglitele ohverdada, sest vaid sellega oleks nad Maria päästnud. Ennast ohverdas Guido.
Siis põgenesid Andreas ja Maria koos ühte mäemajja ning seal said peainglid nad kätte. Guido oli siiski elus ja vaid Andreas suri.

Arvamus raamatust:
Mulle käis raamatu juures närvidele see, et infot tuli kogu aeg jupikaupa. Muidu oli raamat, eriti lõpp veidi segane(ei saanudki täpselt aru, et kas see maailm nüüd siis hävines või ei) aga muidu mulle meeldis! Vahest tundusid igavad need Maria eelnevate elude tagasivaated kuid muu oli normaalne.

Arvamus raamatust 10 palli süsteemis: 10/9


Pilt võetud: www.varrak.ee

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar