kolmapäev, 27. mai 2015

Liblika lein (Kristiine Kurema, 2012)

Pealkiri: ,,Liblika lein''
Autor: Kristiine Kurema
Lehekülgede arv: 202
Tänapäev, 2012

Miial on olemas kõik, mida hing ihaldab- parim sõber, suurepärased vanemad jne. Ühel päeval lähevad nad parima sõbra Martiniga tühja asja pärast tülli ja ei räägigi enam sõnagi. Aga kui ta ühel suvel tädi juures Soomes on, heliseb telefon ja talle öeldakse, et tema vanemad on surnud lennuõnnetuses teel Ameerikasse. Miia on šokis ja kui ta koju läheb, on tema õde Heli juba nende maja maha müünud. Miia läheb linna koolis ja seal kohtub ta Priiduga. Nad käivad igal õhtul ühes luulekeldris luulet kuulamas. Ühel õhtul näeb Miia seal Martinit, kes osutus ka Priidu sõbraks. Nad leppisid ära ja alustasid suhet. Vahepeal oli Heli Miiale rääkinud sellest, et tema isa Jüri ei olegi Miia isa, vaid hoopis ainult Heli isa ning Miia isa on hoopis Meelis.
Miia siis käibki kogu aeg Meelise maja lähedal bussijaamas kaalumas, kas minna Meelisega rääkima või ei. Seal kohtab ta ühte asotsiaali Helmutiga, kellega nad saavad hästi läbi. Miia sai teada, et Helmut kirjutab raamatut ja tahtis seda lugeda ning trükki saata. Helmut andiski Miiale ühe räbala kaustiku. Miia aga otsustas lõpuks, et peab oma isaga rääkima. Ta rääkiski ja Meelis oli väga üllatunud, et ta ema surnud on. Miia sai teada, et tal on poolvend Rasmus. Temaga kohtub Miia siis, kui ta ühel õhtul isale külla läheb. Nad söövad õhtust ja järsku hakkab Meelisel paha. Meelise naine Silvia kutsub talle kiirabi ja Rasmus ütleb Miiale, et ta ei soovi, et Miia praegu Meelisega suhtleks, sest arvatavasti Meelis sureb varsti ja see koormab teda. Varsti Meelis surebki.
Miia on kurb ja läheb koju Helmuti raamatut lugema. Ta saab teada, et Helmuti elu armastus on Berta. See on naine, kes töötab Miia kodu lähedal poes. Miia arvas, et Helmut võiks ülikonna selga panna ja Bertat naiseks paluda. Kui Berta vastas jaatavalt, siis ületas Helmut tee ja auto sõitis talle otsa. Hiljem, Heli juures, sai Miia teada, et ta on rase ning helistas Martinile, kellest ta ammu lahku oli läinud. Martin hakkas kohe Miia juurde sõitma, aga siis juhtus temaga liiklusõnnetus ning ka Martin suri.

Arvamus raamatust:
Ma arvan, et raamatus on veidi liiga palju sündmusi + surm surma otsa. See on masendav. Muidu mulle raamat meeldib. See õpetas, et alati ei ole vajalik pidada veidi teistsuguseid inimesi kohe rõvedateks, enne kui sa neid tundmagi õpid. Miia läbis neid surmi kuidagi liiga kergelt. Üks lause oli ainult selle kohta, et ta on väga kurb jne. Muidu mulle raamat meeldis ja selle loo kohta sobiva pikkusega.

Arvamus raamatust 10 palli süsteemis: 8.5/10


Pilt võetud: www.tnp.ee

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar